Acesta este juralul de calatorie expeditiei echipei de succes a celor 2 iubitei, subsemnatul si Mona, in zona Sibiului si Sighisoarei. Starea vremii se anunta ploioasa. (Ceea ce s-a si intamplat). Deasemeni nu a fost o idee groazava in aceasta perioada a anului datorita faptului ca ne bucuram de lumina numai pana la ora 17:00.
13-11-2004: Ploiesti->Targoviste->Campulung->Cheile Dambovicioarei->Dambovicioara.
Prima oprire: Targoviste. Ne-am oprit putin in centrul orasului, si am vizitat Curtea Domneasca (Turnul Chindiei cu priveliste superba, ruine, biserica (era inchisa)). Se afla pe drumul principal. In apropriere de Targoviste se afla Manastirea Dealul. De la Manastirea dealul am luat-o spre Pucioasa, pe sub pod la primul pod si pe urma spre Gaesti. Inainte de a iesi din Targoviste se face drum spre Campulung Muscel.
Urmatoarea oprire a fost Dambovicioara in cautarea cazarii. Cazare este arhisuficienta in Podul Dambovicioarei dar se gaseste si dupa ce se parcurg cei 5-6 km pana in Dambovicioara. In Dambovicioara am stat la Pensiunea "Casa Rustica". Com Dambovicioara, nr 232, Tanta si Florin Veliseu, 0744355688, 0742138800, 0212562167, ovidiuvel@yahoo.com.
Langa este pensiunea Vacanta de Vis, detalii pe net. Recomandata de mai multi colegi.
Se gaseste cazare si la particulari.
De la Dambovicioara se poate urca spre cabana Brusturet.
14-11-2004: Dambovicioara->Bran->Zarnesti->Poiana Marului->Sercaia->Fagaras->Cisnadie->Rasinari->Paltinis
Vizitam Pestera Dambovicioara si pornim pe culoarul Rucar-Bran Spre Zarnesti. Nu goniti dupa Bran pentru ca imediat se face un drum in stanga care duce direct in Zarnesti. Exista indicator. Din Zarnesti am pornit-o spre Sercaia cu trecere prin Poiana Marului. Culoar superb cu aspect taranesc autentic. F retras civilizatiei.
Urmatoarea Oprire a fost Fagaras unde am vizitat cetatea aflata in centrul Orasului. Nu va asteptati la ceva spectaculos. Cetatea a fost lasata in paragina si decat muzeul din interior merita vizitat.
Mergem Catre Sibiu si inainte cu 15 Km o luam prin Cisnadie spre Paltinis. Drumul spre Paltinis este o incercare considerabila pentru masina dar este asfaltat ca la carte si peisajul este superb...cred.
In Paltinis am campat la Cabana Paltinis. Conditii de cazare destul de bine + binemeritata reducere de extrasezon. Din nefericire in Paltinis ne-a intampinat o ceata deasa si apasatoare cu vizibilitate de 20 metri, iar drumul pana acolo a fost de prisos. Ceata a persistat si ziua urmatoare. In extrasezon statiunea arata parasita.
15-11-2004: Paltinis->Rasinari->Cisnadioara->Cisnadie->Sibiu->Saliste->Gales
Cel mai scurt traseu parcurs dar si cel mai bogat in vizionari.
La Rasinari am incercat sa vizitam casa lui Octavian Goga. DIn nefericire ownerii(actori) erau plecati la Bucuresti. In Cisnadioara merita vizitata cetatea taraneasca de pe deal. (Se porneste din piata principala, cheile sunt la o tanti pe acolo, tb intrebat in zona). Privelistea este superba.
Urmatoare oprire a fost Cisnadie unde am vizitat biserica evanghelica, bine ingrijita si am ascultat orga bisericii(norocul nostru ca se faceau repetitii).
Sibiul ne-a intampinat cu un aspect mohorat de toamna, dezamagitor, piata centrala neintretinuta, drumuri si pasajul scarilor in renovare.
In Sibiu din nefericire am ajuns intr-o zi de luni si toate muzeele erau inchise in schimb am reperat punctele pentru vizionare pentru a ne intoarce in urmatoarea zi. Sper seara am inceput sa ne cautam cazare in marginimea sibiului si am gasit in Gales.
16-11-2004: Gales->Sibiel->Sibiu->Medias->Sighisoara
Dimineata la prima ora ne-am imbarcat in vehicul si am pornit spre sibiu cu speranta ca vom vizita cat mai multe puncte de atractie, ceea ce am si reusit. Rand dupa rand au "cazut": Muzeul Bruckental, Muzeul de istorie Bruckental (excelenta sala de arme), catedrala evanghelica (impresionanta orga), mitropolia romana, zidurile si turnurile breslelor, Biserica catolica (in care nu am putut sa intram ca nenea era la masa), biserica franciscana, vizionata de dupa gratii. Dupa aceste minunatii am plecat din Sibiu si urmatoarea oprire a fost vizionarea cetatii taranesti Slimnic. Am continuat spre Medias unde am vizitat centrul istoric al orasului constituit din biserica catolica (pe care nu am putu sa o vedem pe interior pentru ca se inchide la ora 16:00). Putin dezamagiti am pornit spre Sighisoara unde am ajuns in fapt de noapte.
Cazare am gasit la o batranica de treaba si cu o casa pusa excelent la punct cu 50 m inainte de hotel Poenita. Se gasesc in oras indicatoare spre hotel Poenita.
Moldovan Ioan, Str D. Cantemir, nr 31. Tel: 0265-775349. Mobil: 0745-326977.
Seara am mers in cetate pentru o sesiune de poze nocturne si o cina romantica la restaurant Wagner de unde am plecat destul de "usurati".
17-11-2004: Sighisoara->Brasov->Cheia
Dimineata urmatoarea ne-am trezit cu gandul de a explora misterele Sighisoarei. Am vizitat muzeul din Turn si ne-am plimbat ore bune prin Cetate dupa care am pornit spre Brasov. In Brasov soarta nu a tinut cu noi pentru ca biserica neagra s-a inchis cu 30 min inainte sa ajungem noi asa ca am purces spre spre Cheia prin Sacele. In drum am fost surprinsi de cantitatea de zapada considerabila acumulata in zona cabanei Babarunca.
La Cheia am gasit cazare foarte bine ca pret si conditii la
Casa Ardeleana
Tel: 0244-294266
Mobil: 0722-249799
0722-500916
Email: casa_ardeleana@yahoo.com
18-11-2004: Cheia->Ploiesti
Inainte de plecare am facut o mica plimbare pana la manastire si prin Cheia dupa care am pornit fara oprire spre Ploiesti.
The end.
Concluzii:
Pro: avantajul pretului de extrasezon (prin negociere) pentru cazari
Contra: - dezavantajul lucrarilor de renovare/amenajare (muzee inchise) specifice extrasezon
- dezavantajul putinelor ore de lumina din Noiembrie
Wednesday, April 13, 2005
Tura cu masina: 13-18 Noiembrie 2004
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment